Ziggo storing: Wat te doen als je geen internet hebt?

Internet storing

Als je problemen hebt met je internetverbinding bij Ziggo, kan dit verschillende oorzaken hebben. Het kan bijvoorbeeld komen door een probleem met je modem of router, een beschadigde internetkabel of een gestoord wifi-signaal.

Als er veel apparaten tegelijkertijd verbonden zijn met het wifi-modem, kan dit ook invloed hebben op de verbinding. Ziggo biedt op haar website verschillende tips en stappenplannen aan om je te helpen bij het oplossen van problemen met je internetverbinding. Soms is het nodig om een monteur langs te laten komen.

Om te controleren of je wifi-signaal goed is, kun je kijken naar het lampje bij de SmartWifi Connectbox. Een groen lampje betekent dat het signaal uitstekend is. Als het groene lampje knippert, dan is de modem op zoek naar een signaal.

Een rood lampje geeft aan dat er een probleem is met de modem. Controleer dan de aansluiting, de coaxkabel of herstart de modem door de stekker uit het stopcontact te trekken.

Als het resetten van de modem nodig is, kun je het knopje aan de achterkant uit- en aandoen en de stekker uit het stopcontact trekken. Maak vervolgens opnieuw verbinding met het internet door het juiste netwerk te kiezen. Als je nog steeds geen internet hebt of als het niet lukt om een verbinding te maken, neem dan contact op met de klantenservice.

Storing bij Ziggo Go

Het kan voorkomen dat je niet kunt inloggen of streamen door een storing bij Ziggo Go. Op de community pagina van Ziggo zijn meerdere meldingen te lezen over Ziggo Go.

Veel voorkomende problemen met de app zijn niet kunnen inloggen, haperende beelden of het zien van een foutmelding. Als tip raden we aan om het wachtwoord te wijzigen en altijd de nieuwste versie van Ziggo Go te gebruiken.

Als je niet kunt inloggen bij Ziggo Go, controleer dan je inloggegevens en probeer de app opnieuw te installeren. Als je je wachtwoord bent vergeten, vraag dan een nieuwe aan. Als het nog steeds niet lukt, kan er een storing zijn bij de provider. Controleer of er nieuwe updates beschikbaar zijn voor de app.

Als het beeld blijft haperen of de kwaliteit niet goed is, is snel internet nodig voor de beste beeldkwaliteit. Indien mogelijk, probeer Ziggo Go met een wifi-verbinding te gebruiken.

Onthoud dat storingen bij Ziggo Go kunnen voorkomen, maar er zijn oplossingen beschikbaar om deze problemen op te lossen.

Televisie storing en foutcodes

Als je televisie kijkt, wil je natuurlijk geen storingen of foutcodes tegenkomen. Gelukkig zijn er een aantal stappen die je kunt nemen om deze problemen op te lossen.

Hieronder vind je enkele subsecties die je meer informatie geven over de meest voorkomende problemen en hoe je deze kunt oplossen.

Ziggo foutcode CS2004

Wanneer je de foutcode CS2004 ziet, is er meestal een probleem met het signaal van de coaxkabel. Dit kan worden veroorzaakt door een verouderde wandcontactdoos of splitter. Om dit probleem op te lossen, kun je het volgende proberen:

  1. Controleer of er een storing is via de postcodecheck. Mogelijk is er onderhoud aan het netwerk.
  2. Controleer de kabels van en naar de televisie. Vervang oude kabels en splitters indien nodig. Als de storing blijft staan, neem dan contact op met Ziggo.

Er zijn ook andere foutcodes die je kunt tegenkomen, zoals foutcode 1010, 2010, 7010 en 8182. Elk van deze foutcodes geeft aan dat er een probleem is met het signaal of de verbinding. Raadpleeg de website van Ziggo voor meer informatie over hoe je deze problemen kunt oplossen.

Ziggo storingskaart

Als je wilt weten of er een storing is bij Ziggo, kun je de storingskaart op hun website raadplegen. Hier vind je informatie over gepland onderhoud en mogelijke storingen aan het netwerk. Je kunt ook een eenvoudige postcodecheck uitvoeren om op de hoogte te blijven van de voortgang bij eventuele problemen.

Telefoon storing

Als je problemen hebt met je telefoonverbinding, zoals niet kunnen bellen of gebeld worden, is het belangrijk om de werking van de modem te controleren. Controleer de kabels en de aanwezigheid van internet. Herstart eventueel het modem en/of het telefoontoestel door de stekker uit het stopcontact te halen.

Storing melden bij Ziggo

Als je alles hebt geprobeerd maar nog steeds last hebt van traag internet, geen beeld of foutmeldingen, kun je een storing melden bij Ziggo. Dit kan op verschillende manieren, zoals via de klantenservice of de Mijn Ziggo app.

Je kunt ook de postcodecheck gebruiken om te zien of er een storing is bij jou in de buurt.

Compensatie bij een storing

Als er een storing is aan het netwerk die langer duurt dan 12 uur, heb je als klant recht op een compensatie. Dit is wettelijk vastgesteld. Bij een storing die langer dan 12 tot 24 uur duurt ontvang je 1/30 deel van de maandelijkse abonnementskosten als compensatie.

Als je nog steeds problemen hebt met je televisie, interactieve televisie, vast bellen van Ziggo, mediabox XL of telefoonverbinding, neem dan contact op met Ziggo. Hun klantenservice staat altijd voor je klaar om je te helpen bij het oplossen van eventuele problemen.

Veelgestelde vragen

Wat te doen bij een storing bij Ziggo?

Als je een storing hebt bij Ziggo, kun je het beste eerst controleren of er een storing bekend is. Dit kun je doen door de website van Ziggo te bezoeken of door te bellen met de klantenservice. Als er geen storing bekend is, kun je proberen om zelf het probleem op te lossen door bijvoorbeeld de modem te resetten of de kabels te controleren. Als dit niet werkt, kun je contact opnemen met de klantenservice.

Wat is de oorzaak van een storing bij Ziggo?

Er kunnen verschillende oorzaken zijn voor een storing bij Ziggo, zoals een probleem met de kabels, de modem of de apparatuur van Ziggo zelf. Ook kan een storing veroorzaakt worden door werkzaamheden in de buurt of een storing bij een andere provider.

Hoe kan ik zien of er een storing is bij Ziggo?

Je kunt zien of er een storing is bij Ziggo door de website van Ziggo te bezoeken of door te bellen met de klantenservice. Op de website kun je ook zien wat de verwachte duur van de storing is en welke gebieden er precies getroffen zijn.

Wat zijn de openingstijden van de klantenservice van Ziggo?

De klantenservice van Ziggo is op werkdagen geopend van 08:00 tot 22:00 uur en in het weekend van 09:00 tot 22:00 uur. Je kunt de klantenservice bereiken via telefoon, e-mail of social media.

Plaats een reactie